Werkwijze mijnrijschool.nl uit Vroomshoop

De praktijklessen bij Mijn Rijschool (Twenterand) uit Vroomshoop zijn ervoor om van jou een veilige, verkeersinzichtelijke, zelfstandige en vlotte bestuurder te maken die ook nog oog heeft voor het milieu,  bewust autorijden.

Na aanmelding krijg je een vragen formulier (leerstijlen test Kolb) die een bepaalde uitslag geeft over hoe jij het makkelijkste leert. Hier kan ik dan als rijinstructeur op inspelen zodat jij, op een voor jou prettige manier, de lesstof makkelijker leert.

Je gaat dan eerst een flinke start maken met het leren van de theorie. Dit kun je in je eigen tijd en tempo online doen middels i-theorie.

Dan maken we eerst een begin met het onder de knie krijgen van voertuigbediening en beheersing bijvoorbeeld het schakelen en sturen

Naarmate we vorderen en dichter bij het examen komen heb je geleerd om veilige en verantwoorde beslissingen te maken. Dit noemen we verkeersinzicht. In het begin zal ik, als jou rijinstructeur, jou veel begeleiden maar na verloop van tijd zal ik meer aan jou overlaten en dan meer gaan coachen. Coachen wil zeggen alleen ondersteuning en informatie geven wanneer dat nodig is. (Tips en Trucs)

Dit moet ook omdat jij naar het niveau moet waarbij je veilig en zelfstandig deelneemt aan het verkeer.

Vlak voor het echte praktijkexamen kun je kiezen (dit is dus niet verplicht) om een Tussentijdse Toets (TTT) af te leggen. Voordeel hiervan is, dat je dan al goed voorbereid naar het praktijk examen gaat. Er wordt tijdens de TTT een analyse gemaakt van jou sterke en minder sterke punten tijdens het autorijden, en deze punten worden na afloop besproken.

Wat ook een voordeel is dat je een vrijstelling kunt verdienen voor je bijzondere manoeuvres tijdens je praktijkexamen. (je moet ze danwel goed uitvoeren tijdens de TTT).

Om jou verder goed voor te bereiden gaan we veel rijden in het gebied rondom het CBR gebouw van Almelo, daar ga je namelijk ook je praktijkexamen afleggen.