Werkwijze mijnrijschool.nl uit Vroomshoop

De praktijklessen bij mijnrijschool.nl uit Vroomshoop (Twenterand) zijn ervoor om van jou een veilige, verkeersinzichtelijke, zelfstandige en vlotte bestuurder te maken die ook nog oog heeft voor het milieu,  bewust autorijden.

Na aanmelding krijg je een e-mail met informatie en een aantal formulieren. Je gaat dan eerst een flinke start maken met het leren van de theorie. Dit kun je in je eigen tijd en tempo online doen middels i-theorie. Als je met het online theorieprogramma 3 oefenexamens geslaagd gemaakt hebt, plannen we de eerste les in. Hierdoor heb je al een flinke basis met de theoriekennis in huis. Plus kan ik een beetje zien hoe gemotiveerd je bent om te gaan lessen. Ik weet ook dat het leren van theorie niet de leukste bezigheid is maar wel heel belangrijk.

Nadat we de 1e les hebben vast gezet, maken we eerst een begin met het onder de knie krijgen van voertuigbediening en beheersing bijvoorbeeld het schakelen en sturen.

Dit alles aan de hand van een stappenplan die RIS (rijopleiding in stappen) genoemd wordt. 

Naarmate we vorderen en dichter bij het examen komen heb je geleerd om veilige en verantwoorde beslissingen te maken. Dit noemen we verkeersinzicht. In het begin zal ik, als jou rijinstructeur, jou veel begeleiden maar na verloop van tijd zal ik meer aan jou overlaten en dan meer gaan coachen. Coachen wil zeggen alleen ondersteuning en informatie geven wanneer dat nodig is. (Tips en Trucs)

Dit moet ook omdat jij naar het niveau moet waarbij je veilig en zelfstandig deelneemt aan het verkeer.

Tussendoor moet je natuurlijk ook nog je theorieexamen halen! Dit is noodzakkelijk om je tussentijdse toets en examen aan te kunnen vragen. Wat je hierbij ook in de gaten moet houden is de wachttijd van het CBR! Dus hoe eerder je je theorie hebt hoe beter! MAAR aub, doe geen TURBO cursus. Hoe wil je de kennis die je de rest voor je rijbewijs in 1 ochtend leren?? Dat gaat niet.. dus wees slim en leer op de normale manier. Regelmatig een poos leren uit het boek of i-theorie. Google eens! dan vind je heel veel manieren om te leren. 

 

Vlak voor het echte praktijkexamen kun je kiezen (dit is dus niet verplicht) om een Tussentijdse Toets (TTT) af te leggen. Voordeel hiervan is, dat je dan al goed voorbereid naar het praktijk examen gaat. Er wordt tijdens de TTT een analyse gemaakt van jou sterke en minder sterke punten tijdens het autorijden, en deze punten worden na afloop besproken.

Wat ook een voordeel is dat je een vrijstelling kunt verdienen voor je bijzondere manoeuvres tijdens je praktijkexamen. (je moet ze danwel goed uitvoeren tijdens de TTT).

Om jou verder goed voor te bereiden gaan we veel rijden in het gebied rondom het CBR gebouw van Almelo, daar ga je namelijk ook je praktijkexamen afleggen.